Overig

wo 24 jan 2024  - za 03 feb 2024
hele dag
Landelijk

Nationale Voorleesdagen 2024


De Nationale Voorleesdagen 2024 zijn van woensdag 24 januari t/m vrijdag 3 februari. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt ze veel plezier.

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

De Nationale Voorleesdagen gaan van start met Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 24 januari 2024.

Help! Een verrassing!

help Een verrassing 200Tijdens de Voorleesdagen staat het Prentenboek van het Jaar 2024 centraal: Help! Een verrassing! van Miriam Bos.

August houdt niet van verrassingen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. Augusts fantasie gaat met hem op de loop. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee Suus hem zou kunnen verrassen. Maar de werkelijkheid pakt anders uit… En net als je denkt dat het verhaal is afgelopen, weet Miriam Bos er nog één laatste draai aan te geven.

Naast de gewone editie is er vanaf 24 januari ook een mini-editie van Help! Een verrassing! te koop.

Prentenboeken Top Tien

Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos Help! Een verrassing! uit het aanbod van prentenboeken die in 2022 verschenen. In totaal selecteerde de jury tien titels voor peuters en kleuters.

Prentenboek Top Tien 2024 250

De tien titels voor De Nationale Voorleesdagen 2024 zijn:

Top